Ipari szennyvízkezelés

Az iparvállalatok termelő tevékenysége során előállított javak nélkülözhetetlenek a mindennapjainkban. A termékek előállítása során azonban – az esetek többségében - számos olyan anyag is keletkezhet, amely akár káros is lehet a környezetre. Ha ezeket az anyagokat gondatlanul kezelik, vagy illegális úton próbálnak megszabadulni tőlük, súlyos környezetkárosítást okozhatnak. Ezek megszüntetése indult nagy lendülettel a 90-es évek elején a környezeti kárelhárítási munkák során, de számos ezek közül még ma sem fejeződött be. Cégünk az ipari szennyvízkezelési technológiák kidolgozása során minden esetben felméri a gyártástechnológiákból kikerülő anyagok mennyiségi és minőségi jellemzőit is, és próbál megoldást találni azok biztonságos – és lehetőleg gazdaságos – elhelyezésére, újra hasznosítására.Szerencsés esetben ezek visszaforgathatók a termelésbe, vagy alapanyagul szolgálnak egy másik gyártási folyamatban. Keletkeznek azonban olyanok is, amelyek valamilyen kezelést igényelnek, annak érdekében, hogy ne károsítsák a környezetet. A termelési folyamatokból kilépő egyik legnagyobb ilyen áram a szennyvíz. Ez a gyártástechnológia több pontján keletkezhet, a technológiától függő szennyezőanyag-tartalommal, vagy akár a készülékek mosásából is származhat. Ezek tisztítását meg kell oldani a befogadóba történő bebocsátás előtt, mégpedig az ott érvényes – jogszabályokban meghatározott – határértékek eléréséig.

Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.

A Körte Környezettechnika Kft. – illetve annak jogelődje – 1984-ben kezdett az ipari eredetű szennyvizek tisztításával foglalkozni. A vállalkozási határok bővülésével a 90-es évek elejére az egyik piacvezetővé fejlődött a cég az ipari kibocsátások – szennyvíz és szennyvíziszap – kezelésének területén. Ezt a pozíciót sikerült a mai napig megőrizni!

Megbízóink számára komplex szolgáltatást nyújtunk, ami a következőket foglalja magában:

 • - helyszíni felmérés, állapotfelvétel,
 • - mintavételezés az egyes kibocsátási pontok jellemzőinek meghatározására,
 • - anyagmérlegek készítése,
 • - laboratóriumi kísérletek a tisztítási technológia meghatározására,
 • - félüzemi méretű (pilot) kísérletek a helyszínre telepített berendezésekkel,
 • - technológiai tervezés a kísérleti eredmények alapján,
 • - az engedélyeztetéshez és az üzemeléshez szükséges valamennyi dokumentáció elkészítése (vízjogi engedély, kezelési utasítás stb..),
 • - a tisztítási technológia megvalósításához szükséges gépek, berendezések legyártása és/vagy beszerzése,
 • - a technológia helyszíni telepítése, beüzemelése, a kezelés betanítása,
 • - szerviz és vegyszerellátás biztosítása,
 • - üzemeltetési szolgáltatás.

Az elmúlt több mint három évtizedben szinte valamennyi iparágban dolgoztunk, építettünk szennyvíztisztítót és/vagy iszapkezelői technológiát, ezek közül látható néhány az alábbi linkre kattintva.

Referenciáink iparágak szerint

További információkért lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.

Kapcsolódó oldalak:
Tömegközlekedési eszköz (autóbusz) mosóvizének tisztítása
Élelmiszeripari szennyvizek tisztítása
Húsipari szennyvizek vegyszeres (kémiai) tisztítása
Tejipari szennyvizek vegyszeres (kémiai) tisztítása
Hulladéklerakói csurgalékvíz kezelése, tisztítása

Hatékony, költség-orientált megoldást keres környezetvédelmi problémája megoldására?

Hívjon minket!

+36 30 440 1992