Polimeroldó-adagoló berendezések

Számos szennyvízkezelési technológia van, amelynek eredményeként valamilyen iszapos fázis keletkezik, amelyet el kell választani a víztől. Ez az úgynevezett flokkuláció, amelynek során a rendszerben lévő – például vegyszeres kezelésből, vagy biológiai lépésből származó – kis méretű, emiatt nehezen kezelhető iszappelyhek, nagyobb méretű, már jól „irányítható” (ülepítés vagy flotálás) pelyhekké alakulnak. Az ehhez használt vegyszereket polimernek nevezzük, vizes oldatukat használjuk erre a feladatra. A polimerek lehetnek folyadék vagy szilárd halmazállapotúak. A szilárd formát oldani, a folyadékot hígítani kell, hogy az adagoláshoz szükséges kb. 0,1%-0,4%-os oldat rendelkezésre álljon. Ez történik a polimer-oldó berendezésben, amely lehet 3 rekeszes, vagy 2 tartályból álló, un. torony-kialakítású. Termékpalettánkon mindkét típus megtalálható.

Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.

Háromrekeszes oldó

A berendezés három, sorba kötött, rekeszenként 1-1 darab keverővel szerelt reaktorból áll. Az első reaktorba történik a polimer törzsanyag beadagolása – por halmazállapot esetében poradagolóval, a folyadéké pedig szivattyúval. A beadagolandó polimer és az oldathoz szükséges víz mennyiségét a kapcsolószekrényben kell beállítani.

Az első rekeszből a másodikba, majd a harmadikba folyik át az oldat, miközben a keverők folyamatosan működnek. A vízbevezetést a harmadik reaktorban lévő szintkapcsoló állítja le, a felső szint elérésekor. A keverők ekkor még működnek az oldási folyamat befejezéséig, az előre beállított időtartamig. A kész polimer-oldat elvétele a harmadik rekeszből történik szivattyúval. Ha a vegyszer fogyása eléri az előre beállított alsó szintet, a szintkapcsoló jelzésére az automatika ismét elindítja a folyamatot – a keverők, a víz- és polimer-adagolás bekapcsolásával.

A berendezés kapacitása a reaktorok méretével, a vegyszeradagolók kapacitásával változtatható.

Kétrekeszes (torony) kialakítású polimeroldó

A kétrekeszes változat kialakítása esetében az egyik rekesz a másik tetején helyezkedik el. A felső – keverővel szerelt- reaktorban történik a polimer oldása, illetve higítása, attól függően, hogy por vagy folyékony állagú a vegyszer. A víz és a polimer adagolásának arányát a központi kapcsolószekrényben kell beállítani, csakúgy, mint a keverési időt. Ennek letelte után az automatika kinyitja a leürítő csapot, és a kész polimer-oldat gravitációsan lefolyik az alsó tartályba. Innen történik az elvétel a felhasználáshoz. A leeresztést követően a felső tartályban újraindul az oldatgyártás, hogy mindig legyen készen polimer-oldat.

Ajánlatkéréshez lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.

Hatékony, költség-orientált megoldást keres környezetvédelmi problémája megoldására?

Hívjon minket!

+36 30 440 1992