Cégprofil

Cégünk, a Körte Környezettechnika Kft. – a jogelődökkel együtt – több mint 30 éve van jelen a környezetvédelem területén. A korai időszakban a fő tevékenység a felületkezelői (galvánipari) tevékenységből származó iszapok szolgáltatásban történő víztelenítése volt. Ebből fokozatosan épült ki a technológiai fejlesztés, amely egyrészt a meglévő szennyvízkezelői eljárások korszerűsítését jelentette, majd pedig saját megoldások fejlesztését, „kulcsra-kész” telepítését. Bővültek a vállalkozási határok – a technológiákba saját fejlesztésű gépeket, berendezéseket (is) terveztünk, amelyeket mi magunk gyártottunk, néhányat ezek közül termékként értékesítünk napjainkban is (lásd „termékek” menü pont). Ekkor már a tevékenységi terület nem korlátozódott a galvániparra, fokozatosan szinte valamennyi iparágba eljutottunk. Készítettünk szennyvíztisztítót textilgyárnak, vágóhídnak, tejüzemnek, autó- és gépgyáraknak (lásd „Referencia lista” menü pont). A 90-es évek elejére az ipari környezetvédelem egyik piacvezető cégévé váltunk, egyre jelentősebb hulladékkezelési projektekkel kiegészülve a szennyvíztisztítás mellé.

Körte Kft.

Az eszközállományunk, a gyártóbázis háttér és nem utolsó sorban a technológiai megoldások kidolgozása során szerzett ismeretek segítettek bennünket ahhoz, hogy bekapcsolódhassunk az induló un. környezeti kárelhárítási munkákba. Számos munkánk volt a felhagyott laktanyák talajvíztisztítási, illegálisan elhelyezett hulladékok környezeti kárának felszámolásában (lásd „Környezeti kárelhárítás” menü pont).

Az ebben az időszakban Magyarországra betelepedő nyugat-európai cégekkel létesült megbízásos munkakapcsolat során ismerkedtünk meg a környezetvédelmi szolgáltatás fogalmával. Ez – a kezdetekkor – az általunk épített szennyvíz- és/vagy hulladékkezelői technológia üzemeltetését, majd később, gyakorlatilag a Megbízó valamennyi környezetvédelmi feladatának menedzselését jelentette. Cégünk biztosította a kezelőszemélyzetet, a vegyszereket, a hatóságok felé történő kapcsolattartást, egy eredmény garanciával járó szakmai felügyeletet. Az a tény, hogy gyakorlatilag együtt éltünk az üzemelő rendszerrel, rendkívül hasznos tapasztalatok megszerzését tette lehetővé, amelyeket a későbbi munkáink során hasznosítottunk.

Technológiai portfóliónk bővítéseként fuzionáltunk egy biológiai szennyvíztisztítási licensszel rendelkező céggel. Ez a technológiai fokozat jó kiegészítése volt az általunk alkalmazott, alapvetően vegyszeres kezelési megoldásoknak. Néhány éves együttműködés után új partnerünk kivált a cégből és önállóan folytatta tovább tevékenységét. Újabb néhány év múlva egy átszervezést követően tulajdonosi struktúra-váltás is történt.

Napjainkban a Körte Környezettechnika Kft. továbbra is az ipari szennyvíz- és szennyvíziszap-kezelés egyik meghatározó szereplője, amelyet megalapozott szakmai háttere, magas színvonalú, korrekt munkavégzése biztosít.

ÉRTÉKEINK

"Célunk az, hogy megfeleljünk ezeknek a követelményeknek, továbbra is az ipari környezetvédelem egyik meghatározó szereplőjeként legyünk jelen ezen a területen..."

Tekintse meg, hogy cégünk milyen főbb értékeket képvisel

Hatékony, költség-orientált megoldást keres környezetvédelmi problémája megoldására?

Hívjon minket!

+36 30 440 1992