Környezetvédelmi szolgáltatások

A környezetvédelmi szolgáltatás, mint tevékenység, a 90-es évek elején, a külföldi tulajdonban lévő – főleg nyugat-európai – gyárak Magyarországra történő betelepedésével jelent meg hazánkban is, mint új igény. Cégünk – annak jogelődje – a General Motors (Opel) szentgotthárdi gyárában találkozott ezzel a típusú feladattal. Akkor – egyedüli magyar beszállítóként – megbízást nyertünk a motorgyártásból származó olajos-emulziós szennyvizek kezelési technológiájának kidolgozására, és annak üzemeltetésére is felkértek bennünket. Ennek, az un. outsourcing tevékenységnek a „filozófiája” – mindenki azt csinálja, amihez ért, ami a szakterülete. A GM az autógyártáshoz ért, ezért „szervezte ki” az egyéb, nem közvetlenül az autógyártáshoz kapcsolódó, de annak napi működéséhez szükséges tevékenységeket, mint például az őrző-védő, a takarítási, szállítmányozási tevékenységeket. Ebbe a körbe tartozik a környezetvédelem is, ahol első lépésként megbízták cégünket az általunk épített szennyvíztisztító, majd pedig a gyárban lévő többi, hasonló technológia üzemeltetésével. Ez a tevékenység fokozatosan kiegészült a teljes körű környezetvédelmi felügyelet ellátásával, amelybe bele tartozott többek között pl. a hatóságokkal való kapcsolattartás. Ehhez saját állományban lévő kezelőszemélyzetet telepítettünk Szentgotthárdra, mindemellett a szakmai hátteret a Körte Környezettechnika Kft. teljes létszáma biztosította.

Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.
Körte Kft.

Ez a típusú üzemeltetési szolgáltatás aztán fokozatosan terjedt, napjainkra már nem csak a külföldi tulajdonban lévő cégek alkalmazzák.

A szolgáltatás keretein belül biztosítjuk

  • - a helyszíni kezelőszemélyzetet,
  • - a szervízfeladatok ellátását,
  • - a kezeléshez szükséges vegyszerek és egyéb anyagok beszerzését,
  • - a működéshez szükséges környezetvédelmi riportok, bevallások stb. elkészítését,
  • - a hatóságokkal történő kapcsolattartást,

mindezeket eredménygarancia (határértékek, egyéb üzemeltetési előírások betartása) mellett.

Jelenleg is több cégnél végzünk ilyen típusú környezetvédelmi szolgáltatást, egyes megbízóinkkal már több évtizedre nyúlik vissza a szakmai együttműködésünk!

További információkért lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.

Hatékony, költség-orientált megoldást keres környezetvédelmi problémája megoldására?

Hívjon minket!

+36 30 440 1992