Húsipari szennyvizek vegyszeres (kémiai) tisztítása

Az élelmiszeripari szennyvizek tisztítása több hasonló technológiai lépést tartalmaz függetlenül attól, hogy melyik szűkebben vett iparágról beszélünk, legyen az tejipar vagy vágóhíd, húsfeldolgozás.

Ha a tisztított szennyvíz befogadója közcsatorna, akkor az esetek többségében elegendő egy vegyszeres/fizikai-kémiai, un. koagulációs-flokkulációs elven működő eljárás. Abban az esetben, ha közvetlenül élővízbe jut a tisztított szennyvíz, biológiai tisztítói fokozatnak is követnie kell a vegyszeres kezelést.

Cégünk – és annak jogelődje – számos húsipari/vágóhidi szennyvíztisztítót épített, jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk ezen a területen is.

Körte Kft. A tervezési munka első lépése a szennyvíz keletkezési technológiájának, a gyártástechnológiáknak a felmérése. Számos irodalmi adat van már arra vonatkozóan, hogy milyen fajlagos értékekre lehet számítani az egyes termékcsoportok gyártása esetén. Ezek az információk jól kiegészíthetik a mintavételezéssel történő felmérést. A tisztítási technológia kidolgozása a Körte Kft. esetében, mindenkor laboratóriumi, esetleg félüzemi méretű (pilot-plant) kísérletek alapján történik.

Vegyszeradagolók

Egy általános, vegyszeres kezelési séma fő lépései a következők lehetnek:

- szűrés, a szilárd szennyezőanyagok eltávolítása
- gyűjtés, homogenizálás
- pH-állítás sav/lúg adagolással
- koaguláció vas- vagy alumíniumtartalmú vegyszeradagolással
- flokkuláció polimer-oldat adagolásával
- fázisszétválasztás ülepítéssel vagy flotálással
- iszapvíztelenítés műanyagkamrás szűrőprésen
- a tisztított víz mérőaknán történő kanalizálása.

A Körte Környezettechnika Kft. teljes körű – „kulcsra-kész” – kivitelezésű megoldást kínál Megbízói számára.

További információkért lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.

Húsipari szennyvizek tisztítása, szennyvizek vegyszeres tisztítása, szennyvizek kémiai tisztítása, ipari szennyvíz-tisztítás

Hatékony, költség-orientált megoldást keres környezetvédelmi problémája megoldására?

Hívjon minket!

+36 30 440 1992